27 Şubat 2021

Twitter Süper Takip Özelliği Getirmeye Hazırlanıyor

Twitter "Süper Takip" özelliği hizmeti sunmaya hazırlanıyor


twitter-resmi
Sosyal platfrom devlerinden Twitter, yatırımcılar için düzenlediği sanal etkinlikte planlarını açıkladı.Bu planların arasında, süper takip özelliği de bulunuyor. Hesap sahiplerinin "süper takip" özelliği ile ek ücret almalarını sağlayacak bir platformu hayata geçirmeye hazırlanıyor. Şu anlık test aşamasında olan sürümün bu yıl içerisinde kullanıma sunulması bekleniyor. Şirket yaptığı açıklamada bunun bir topluluğa katılma ya da özel haber bülteni alma şeklinde olacağını ifade etti. Ayrıca son zamanlarda adından söz ettiren ClubHouse'da bulunan canlı bir sesli tartışma hizmetini de test ettiğini duyurdu.



Twitter Bu Hizmetlerle Neyi Hedefliyor ?


Twitter ilk lansmanını 2006 yılında yapmış ve 2018 yılında ilk karını elde etmişti.Şirketin son karı 192 milyona ulaştı. Ancak anlaşılan Twitter bu durumdan da çok memnun değil ve kendini daha fazla geliştirmeyi hedef haline getirmiş. Twitter gelecek için hedefini 2023'e çevirmiş durumda ve gelirini ikiye katlamayı hedefliyor. Şirketi aynı zamanda kullanıcı sayısı olarak da 315 milyon kullanıcıya hedeflemeyi amaçlıyor. Twitter'ın bu düşüncesi gelirini arttırmak için iyi bir çözüm yolu gibi görünse de yapılan bir araştırma pekte bu yönde olmadığını söylüyor.
Yapılan araştırmada Twitter kullanıcıları karışık tepkiler ortaya koydu. Sosyal medya danışmanı olan Matt Navarra, takipçilerine en sevdikleri hesaplar için prim ödemeye hazır olup olmadıklarını sorduğunda %85'e yakın kişi ödemeyeceklerini ifade etmiş. Bir de bu hizmetin ülkemize geldiğini düşünürsek ve ülkemizdeki çoğu kişi de ücretsiz uygulamaları kullandığını varsayarsak bizim ülkemizde de tutması biraz zor gibi görünüyor.


EmoticonEmoticon